Bizden haberler

Thursday, February 01, 2007

Superman Makarnasi


Efe'cigim o kadar cok yemek seciyorki, ona sebze yedirmenin tek yolu corbalar ve boyle makarnalar. Hele birde ismi Superman Makarnasi olursa .. Tarifi cok kolay ..
Malzemeler:
- 1 paket makarna
- 1 sogan
- sarimsak
- Kiyma (istediginiz kadar)
- 1 buyuk havuc
- 1 buyuk kabak
- domates rendesi
- tuz, zeytinyagi
- ince kiyilmis maydanoz
- rendelenmis mozzarella peyniri
Tarif:
Makarnamiz haslanirken , ince dogranmis bir sogani ve ezilmis sarimsagi bir kac kasik zeytinyaginda ceviriyoruz, icine kiymayi atip bir guzel pisiriyoruz, havuc ve kabak rendelerini ekleyip 1-2 dakikada bu sekilde karistirarak pisiriyoruz, domates rendesinide ekleyip makarna pisene kadar sosumuzu kisik ateste kendi haline birakiyoruz.. Sos hazir olduktan sonra makarna ile karistirirken maydanozlari ekliyoruz.. Firin kabimiza koyup uzerine bol rendelenmis mozzarella peyniri serpiyoruz sonra kizgin firinda peynirler eriyene kadar bekletiyoruz... Afiyet olsuuunnnnn...

4 Comments:

At 1:24 PM, Anonymous Anonymous said...

Feyza'gim,
Makarnan cok istah acici gorunuyor. Bende bu Superman makarnasini bizim Superaile icin bir deneyeyim. Eminim begeneceklerdir:)

 
At 2:00 PM, Blogger Feyza said...

Tesekkurler Zuhal'cigim, bence sizin superailede begenir :-) afiyet olsun.

 
At 10:16 AM, Blogger munevver said...

Feyza,böyle bir vesileyle tanışacakmışız.Mesajınız için teşekkürler..Hemen ziyaretinize geldim.Biliyor musunuz,küçük oğlum, minik Efenin adaşı..Ben de onun bebeklik resmini koydum son 'mim' oyununda...Oğlunuz pek şirin,Allah nazarlardan korusun...
Sevgiyle,Nanelimon..

 
At 10:55 AM, Blogger Feyza said...

Tesekkurler Munevver,
tekrar beklerim, bende linklerimi bir yazmaya baslasam iyi olucak sizin sayfanizida linklerime eklemek istiyorum... hoscakalin..

 

Post a Comment

<< Home