Bizden haberler

Tuesday, December 26, 2006

Limonlu ve hindistan cevizli kek


Bu keki ilk defa gecen gun denedim ve cok begendik, yapimi kolay degisik bir lezzet.. Tarifi ise soyle:
Malzemeler:
1 su bardagi irmik
1,5 su bardagi elenmis un
1 su bardagi toz seker
250 gr. tuzsuz tereyagi
3 yumurta
1 cay kasigi vanilya
1/2 su bardagi hindistan cevizi
Surup icin:
1 su bardagi toz seker
1 bardak su
1 adet dilimlenmis limon
Yapilisi:
* Mikserle tereyagini ve sekeri 10 dak. sureyle karistirin.
* Yumurtalati ekleyin ve yavasca cirpmaya devam edin.
* Vanilya ve irmigi de ilave ederek 5 dak. daha cirpin.
* Hindistan cevizini ve metal bir kasikla unu ilave edin ve ayni yonde iyice karistirin.
* Yuvarlak kek kalibinizi erimis tyagi veya sivi yag ile yaglayin, kalibin dibine yagli kagit serin.
* 360 F (180 C) de isitilmis firinda pisirin, benimki yaklasik 45-50 dak arasinda pisti.
* Kucuk bir kapta sekeri ve suyu iyice karistirin.
* Dusuk ateste karistirarak, kaynayana kadar surubu pisirin ve dilimlenmis limonlari ekleyin.
* Surubu atesten alarak sogumaya birakin.
* Firindan cikan kekin ustune soguk surubu dokun ve uzerini limon dilimleriyle susleyin..
Afiyet olsun ......

3 Comments:

At 5:50 PM, Blogger Feyza said...

Hanife'cigim,

Banada bu tarif degisik gorundugu icin denedim, revaniye benzemiyor, yani serbetli tatlilar kadar islak olmuyor, hindistan cevizide cok hos bir lezzet veriyor, bana sanki biraz tatli gibi geldi ama yiyen herkes begendi, bir dahaki sefere sekerini biraz azalticam.. denemek istersen aklinda olsun istedim.. Sevgiler...

 
At 11:29 PM, Blogger Hanife said...

Oneriler icin tesekkurler Feyza. Yakinda denenecekler listesinde..
Opuyorum sizi..

 
At 9:36 PM, Blogger Hanife said...

Nerelerdesin Feyza'cigim???

 

Post a Comment

<< Home